How to eat. การกิน

Durian can be eaten cooked or processed into various foods.

- Sticky rice durian.

- Ice cream durian.

- Sugar in durian.

- Fried durian.

- durian preserved.

- Candy durian.

- Durian Curry.





ทุเรียนสามารถกินได้เลย หรือ นำมาปรุง แปรรูปเป็นอาหาร ต่างๆ

-ข้าวเหนียวทุเรียน

-ไอกรีมทุเรียน

-ทุเรียนเชื่อม

-ทุเรียนทอด

-ทุเรียนกวน

-ท้อฟฟี่ทุเรียน

-แกงทุเรียน


Sticky rice durian. 


Food ingredients.
Durian flesh torn into pieces 1 1/2 cup.
2 cups coconut milk.
*Baked sticky rice with coconut milk. * 2 cups 
Sugar 3/4 cup.
Salt 1/2 tsp.


* Baked sticky rice with coconut milk. * mixture.
500 grams of rice sticky.
500g white grated coconut.
Salt 1 tbsp.
Sugar 3/4 cup.


How do baked sticky rice with coconut milk.
1 Soak rice overnight. Wish to put in crates lined with thin white cloth. Steaming in the heat of boiling water for 25-30 minutes.
Coconut juice with 2 cups warm water 1 can coconut milk and 2 1/4 cup for the topping 3/4 cup.
3 Mix the remaining coconut milk over low heat with salt, sugar, coconut milk, is not it. Once the sugar has dissolved into a. Mix the coconut milk, topped with salt, divided 1/4 cup flour 1 teaspoon light enough people together.
4 Spoon the cooked hot rice into mixing bowl pour the hot milk over the rice to break off.
How do mix.
5, mixed with coconut milk, palm sugar and crumble into small pieces. Stir to dissolve sugar and salt to it.
6 Put the meat in the coconut, durian, made in Article 5.
7 is served by Baked sticky rice with coconut milk. Spoon rice bowl topped durian, and coconut milk dessert lap top.




ข้าวเหนียวทุเรียน


ส่วนผสมอาหาร 
เนื้อทุเรียนสุกฉีกเป็นชิ้น1 1/2 ถ้วย
กะทิ2 ถ้วย
*ข้าวเหนียวมูน2 ถ้วย*
น้ำตาลปึก3/4 ถ้วย
เกลือป่น1/2 ช้อนชา


*ส่วนผสมข้าวเหนียวมูน*
ข้าวเหนียวเขี้ยวงู500 กรัม
มะพร้าวขูดขาว 500 กรัม
เกลือป่น 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำตาลทราย 3/4 ถ้วย


วิธีทำข้าวเหนียวมูน
1แช่ข้าวเหนียวค้างคืน สงใส่ในลังถึงที่ปูผ้าขาวบาง นึ่งในน้ำเดือดไฟแรงนาน 25-30 นาที
2 คั้นมะพร้าวด้วยน้ำอุ่น 1 ถ้วย คั้นให้ได้กะทิ 2 1/4 ถ้วย แบ่งไว้สำหรับราดหน้า 3/4 ถ้วย
3ผสมกะทิที่เหลือกับเกลือ น้ำตาล ตั้งไฟอ่อน คนอย่าให้กะทิเป็นลูก พอน้ำตาลละลายยกลง ผสมกะทิที่แบ่งไว้ราดหน้ากับเกลือ 1/4 ช้อนชา แป้งข้าวเจ้า 1 ช้อนชา ตั้งไฟคนพอเข้ากัน
4ตักข้าวเหนียวที่สุกร้อนๆ ใส่ในอ่างผสม เทกะทิร้อนๆ ใส่ คนให้ทั่ว ปิดฝาให้ข้าวเหนียวระอุ
วิธีทำผสม
5ผสมกะทิกับน้ำตาลปึกที่บี้ออกเป็นก้อนเล็กๆ คนให้น้ำตาลละลาย ใส่เกลือ คนอีกครั้ง
6ใส่เนื้อทุเรียนลงในกะทิที่ทำไว้ในข้อ 5
7จัดเสิร์ฟโดย ตักข้าวเหนียวมูนใส่ถ้วยขนมตักน้ำกะทิพร้อมเนื้อทุเรียนราดข้างบน

Durian ice cream.


Ingredient


Coconut milk (one small box) 250 g.
 Milk powder, 30 g.
 45 grams of sugar.
Children to taste 23 g.
Gelatin powder or S / E 2 tsp.
150 g of water.
And 100 g durian flesh.


How do


1. Mix powdered sugar and gelatin into the water and stir to combine.
2. With coconut milk mixture and stir to combine a must.
3. Mix milk and sugar to taste older. In coconut milk mixture.
4. Bring up the stove to heat. Add drained durian.
5. To a blender. The spin and let it cool, then refrigerated until cold, at least 4-6 hours.
6. The mixture from the refrigerator. Pour the mixture into the cylinder spinning. It is hard to spin. Pour into a container in the freezer until frozen solid fit.



ไอครีมทุเรียน


ส่วนผสม


กะทิ (หนึ่งกล่องเล็ก)  250  กรัม
 นมผง  30  กรัม
 น้ำตาล  45  กรัม
เด็กโตรส  23  กรัม 
เจลาตินผง หรือ S/E  2  ช้อนชา 
น้ำ  150  กรัม 
เนื้อทุเรียนสุกจัด  100  กรัม 


วิธีทำ


1. ผสมน้ำตาล ผงเจลาตินลงในน้ำคนให้เข้ากัน 
2. ผสมกะทิลงในส่วนผสมข้อ 1 โดยต้องคนให้เข้ากัน
3. ผสมนมผง และน้ำตาลเด็กโตรส ลงในส่วนผสมกะทิ
4. นำขึ้นตั้งเตาให้ร้อน แล้วใส่เนื้อทุเรียน
5. นำใส่เครื่องปั่น ปั่นจนละเอียด พักให้เย็น แล้วนำแช่ตู้เย็นจนเย็น อย่างน้อย 4-6 ชั่วโมง
6. นำส่วนผสมออกจากตู้เย็น เทส่วนผสมลงในถังปั่น ปั่นจนแข็งได้ที่ เทลงภาชนะแช่ในช่องแช่แข็งจนแข็งพอดี

Sugar in durian.


- To organize it better. Sheep take the pill.
- 500 grams of sugar.
- 4 cups water.
- 1 teaspoon salt.
- Half a kilo of grated fresh coconut.
- Lime water.
How do
- Fruit, sheep, pitted, cut into bite pieces cleaned.
- Soaked in lime water to prepare it for about half an hour, then drain the water.


- Fill the pot with water to prepare it. Sugar and salt, cover pot and raise heat to high heat for about 15 minutes (without stirring), the heat from the heat.


- Topped with fresh coconut, grated fresh coconut milk, half a kilo. Juice only 2 cups of boiled water for selective racking. Freshly boiled water for you immediately. Alternatively, if the water is boiled to eat meals. Freshly boiled water to boil over medium heat, simmer about 10 minutes.
- Add a little salt into the fresh cream.


- Spoon the fruit bowl. Serve topped with fresh cream.



ทุเรียนเชื่อม


ส่วนผสม
- ทุเรียนแก่จัดๆๆ แกะเอาเม็ดออก
- น้ำตาลทราย 500 กรัม
- น้ำสะอาด 4 ถ้วย
- เกลือป่น 1 ช้อนชา
- มะพร้าวสดขูด ครึ่งกิโลกรัม
- น้ำปูนใส 
วิธีทำ
- ทุเรียนแกะเอาเม็ดออกหั่นเป็นชิ้นๆ พอดีคำ ล้างให้สะอาด
- แช่ในน้ำปูนใสที่เตรียมไว้ประมาณ ครึ่งชั่วโมง แล้ววางสะเด็ดน้ำ


- นำใส่หม้อ เติมน้ำสะอาดที่เตรียมไว้ลงไป และน้ำตาลทราย เกลือป่น ปิดฝาหม้อ แล้วยกตั้งไฟใช้ไฟแรง ประมาณ 15 นาที (ไม่ต้องคน) ปิดไฟ ยกลงจากเตา


- น้ำกะทิสดสำหรับราด มะพร้าวสดขูด ครึ่งกิโลกรัม คั้นเอาแต่หัวกะทิ ใช้น้ำ 2 ถ้วยสำหรับคั้นหัวกะทิ น้ำหัวกะทิสดนี้สำหรับทานทันที หรืออีกวิธีหนึ่งถ้าให้เก็บน้ำหัวกะทิไว้ทานมื้อต่อไปด้วย ให้นำน้ำหัวกะทิสดตั้งไฟเคี่ยวใช้ไฟกลางๆ ประมาณ 10 นาที 
- เติมเกลือนิดหน่อยลงในหัวกะทิสด 


- ตักทุเรียนเชื่อมใส่ถ้วย ราดด้วยน้ำหัวกะทิสด เสิร์ฟได้

Fried durian.


ngredient.


Durian - salt - oil.


How do


1. Peeled durian. - sheep durian meat.
2. Cut or slice the  durian meat better. Cut the meat into thin sheets evenly.
3. A piece of durian and dried durian pieces and fry lightly in order to save time.
4. To fry using medium heat. Back a piece of durian meat. The yellow plate and let drain into a container at the paper with oil.
Five. Sprinkle salt and containers available.



ทุเรียนทอด


ส่วนผสม
ทุเรียน-เกลือ-น้ำมัน
วิธีทำ
1. แกะเปลือก-แกะเนื้อ
2. หั่นหรือฝานเนื้อทุเรียน พยายามหั่นให้ได้ชิ้นเนื้อเป็นแผ่นใหญ่บางสม่ำเสมอกัน
3. แยกขนาดของชิ้นทุเรียนพร้อมกับผึ่งชิ้นทุเรียนให้หมาดเพื่อประหยัดเวลาในการทอด
4. การทอด ใช้ไฟร้อนปานกลาง กลับชิ้นเนื้อเป็นระยะ พอเหลืองตักขึ้นพักให้สะเด็ดน้ำมันใส่ภาชนะที่รองด้วยกระดาษซับน้ำมัน
5. โรยเกลือและบรรจุภาชนะพร้อมจำหน่าย




durian preserved.


Ingredient.
The flesh of the durian 10 parts. -sugar 1 parts. 
2. A steel or stainless steel pan over medium heat stirring with a spatula until the durian flesh. 
3. Add sugar, stir until a sticky start. Build up the fire and stir until a soft sticky start it, it will be available.
4. Packaged to sell 
1. Mixture by using 10 parts sugar to 1 part durian,durian meat may increase - Reduce sugar to taste. Durian is a Montong. Do not use sugar. It may be sand or scale it up.
2. Durian Durian Guan is new and fresh. It is good taste and aroma.
3. If they stir a lot of meat, durian should be fresh durian, sheep, new to the freezing cold to be stirred if it is done (in part) without the sugar. Then leave the room cool. When the sugar, then stir to distribute it.



ทุเรียนกวน


ส่วนผสม
เนื้อทุเรียนแก่จัด-สุก-งอมและสด  กิโลกรัม
น้ำตาลทราย  ขีด
วิธีทำ
1. แกะเนื้อทุเรียนสุกออกจากเปลือกและเมล็ด
2. ใส่ในกระทะเหล็กหรือสเตนเลสใช้ไฟปานกลางกวนด้วยไม้พายจนเนื้อทุเรียนสุก
3. ใส่น้ำตาลทรายกวนต่อไปจนเริ่มเหนียว จับตัวเป็นก้อน ลดไฟให้อ่อน กวนต่อจนเหนียวเริ่มมัน จึงจะ ถือว่าใช้ได้
4. บรรจุเพื่อจำหน่ายต่อไป


1. ส่วนผสม โดยทั่วไปใช้เนื้อทุเรียน 10 ส่วน น้ำตาล 1 ส่วน อาจเพิ่ม-ลดน้ำตาลได้ตามชอบ แต่ถ้าเป็นทุเรียนพันธุ์หมอนทอง ไม่ควรใช้น้ำตาลมาก เพราะอาจตกทรายหรือขึ้นเกล็ดได้
2. ทุเรียนกวนต้องใช้ทุเรียนใหม่และสด จึงจะรสชาติดีและกลิ่นหอม
3. ถ้ามีเนื้อทุเรียนจำนวนมาก กวนไม่ทัน ควรนำทุเรียนแกะใหม่ ๆ สด ๆ ไปแช่แข็ง ถ้าอยู่ไกลห้องเย็นควรกวนให้สุก (รวน) โดยไม่ใส่น้ำตาล แล้วจึงนำไปฝากห้องเย็น เมื่อจะจำหน่ายจึงเติมน้ำตาลแล้วกวนให้ได้ที่ 

Durian toffee.

Ingredient

1 cup drained durian.

Sugar 5 matches.

Sugar 2 matches.

Glucose syrup 5 matches.

2 cups cream.

1 can sweetened condensed milk.

Butter? Cup.

Salt 1 tsp.

How do

1. Mix sugar, palm sugar and coconut milk together. Medium heat, stirring to combine.

2. Add sweetened condensed milk and salt. The time until sticky.

3. Added glucose syrup over low heat stirring until the durian flesh is tough.

4. Pour into buttered pan. The banana leaf or tray that is warm enough to begin to make a lump sum.

5. And cellophane wrapped with plastic flowers to sell to.





ทอฟฟี่ทุเรียน

ส่วนผสม

เนื้อทุเรียน 1 ถ้วยตวง

น้ำตาลทราย 5 ขีด

น้ำตาลปี๊บ 2 ขีด

แบะแซ 5 ขีด

หัวกะทิ 2 ถ้วยตวง

นมข้นหวาน 1 กระป๋อง

เนย ? ถ้วยตวง

เกลือป่น 1 ช้อนชา

วิธีทำ

1. ผสมน้ำตาลทราย น้ำตาลปี๊บ และน้ำกะทิเข้าด้วยกัน กวนด้วยไฟปานกลางให้เข้ากัน

2. เติมนมข้นหวานและเกลือป่น คนตลอดเวลาจนเริ่มเหนียว

3. เติมแบะแซ เนื้อทุเรียน กวนด้วยไฟอ่อนจนเหนียวได้ที่

4. เทใส่ถาดที่ทาเนย หรือถาดที่รองใบตอง พออุ่น ๆ จึงเริ่มปั้นเป็นก้อน

5. ห่อด้วยพลาสติกและกระดาษแก้วสีสวย ๆ เพื่อจำหน่ายต่อไป

Durian paste.


Ingredient
- Meat, durian is not ripe.
- Meat, chicken or pork
- Oil
- Kaffir lime leaves.
- Curry add oil to pan-fried with spices.  Add chicken or pork. Followed by durian flesh.  Seasoning Sprinkle kaffir lime leaves.  Eat with hot rice.






















แกงทุเรียน


ส่วนผสม
-เนื้อทุเรียนไม่สุก
-เนื้อไก่ หรือ หมู
-น้ำมัน
-ใบมะกรูด
-เครื่องแกง
นำน้ำมันใส่กะทะผัดกับเครื่องแกง
ใส่เนื้อไก่หรือหมู ตามด้วยเนื้อทุเรียน
ปรุงรส โรยใบมะกรูด
กินกับข้าวร้อนๆ

Durian salad


Components (Thai Recipes - Crab).


- The durian (but not sloppy), cut into pieces 1 cup.


- 3 cloves garlic, peeled.


- Fresh or dried chili peppers, roasted onions and the pills 5-10.


- Green beans, cut into 10 slices about 1 inch.


- 1-2 tomatoes, baby.


-1 tablespoon dried shrimp.


- Or salted crab 1.


-1 tablespoon roasted peanuts.


-1 tablespoon lemon juice.




- And lemon, cut into small pieces 3-4 pieces.


- 1 ½ tablespoons fish sauce.


- Syrup made from sugar mixed with 1 tablespoon of tamarind juice.


- Most morning glory, cucumber, red cabbage, green beans.


How to make durian.


1. Add garlic pounded with fresh chillies. Dried or roasted.


2. Put the dried shrimp bash. Shredded or pickled crab. Add lentils and lightly pounded. And peanuts. Tomatoes and crush it out.


3. The durian cut into small pieces and seasoned with lemon juice. Fish sauce, tamarind juice and sugar syrup mixture. Mix together the seasonings you like.


Four. Plate served with vegetable side dishes.






ส้มตำทุเรียน


ส่วนประกอบ(สูตรไทย-ปู)


- ทุเรียนแก่ (แต่ยังไม่เละ) หั่นเป็นชิ้นๆ 1 ถ้วย


- กระเทียมปอกเปลือก 3 กลีบ


- พริกขี้หนูสด หรือพริกแห้งคั่วไฟให้หอม 5-10 เม็ด


- ถั่วฝักยาวหั่นประมาณ 1 นิ้ว 10 ชิ้น


- มะเขือเทศ 1-2 ลูก


- กุ้งแห้ง 1 ช้อนโต๊ะ


- หรือปูแสมดองเค็ม 1 ตัว


- ถั่วลิสงคั่ว 1 ช้อนโต๊ะ


- น้ำมะนาว 1 ช้อนโต๊ะ

- และมะนาวหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ 3-4 ชิ้น


- น้ำปลา 1 ½ ช้อนโต๊ะ


- น้ำเชื่อมทำจากน้ำตาลปี๊บผสมน้ำมะขามเปียก 1 ช้อนโต๊ะ


- ผักบุ้งยอดแดง แตงกวา กะหล่ำปลี ถั่วฝักยาว


วิธีทำส้มตำทุเรียน


1. ใส่กระเทียมลงโขลกกับพริกขี้หนูสด หรือพริกแห้งคั่ว


2. ใส่กุ้งแห้งบุบพอแหลก หรือใส่ปูดองฉีกเป็นชิ้น และใส่ถั่วฝักยาวบุบพอแตก พร้อมถั่วลิสง และมะเขือเทศบี้พอน้ำออก


3. ใส่ทุเรียนที่หั่นเป็นชิ้นเล็ก ๆ พร้อมปรุงรสด้วยน้ำมะนาว น้ำปลาและน้ำเชื่อมผสมน้ำมะขามเปียก เคล้าให้เข้ากันตามรสที่ชอบ


4. ตักใส่จาน รับประทานกับผักเครื่องเคียง




1 ความคิดเห็น: