How to choose การเลือก

Edible Durian when the shell began to separate. However, in the ripeness of the preferences vary by region. And type of durian. Some fruit trees are very high, we can store it and then only when the ground. Some species are cut from nearby trees when ripe. And let it cook while waiting to sell.























ทุเรียนพร้อมรับประทานได้เมื่อเปลือกเริ่มแตก อย่างไรก็ตามระยะความสุกงอมที่เหมาะสมนั้นมีความชอบหลากหลายต่างกันไปตามแต่ละพื้นที่ และชนิดของทุเรียน ทุเรียนบางชนิดมีลำต้นที่สูงมากทำให้เราสามารถเก็บผลของมันได้ก็ต่อเมื่อตกลงพื้นแล้ว ส่วนบางสายพันธุ์ นั้น จะตัดผลจากต้นเมื่อใกล้สุก และปล่อยให้สุกขณะที่รอขาย 

Some people 
- like in the south of the unripe fruit is fresh and crisp, fresh and soft flavor. 
 - In northern Thailand, this soft and smelly. 
 - In Malaysia and Singapore, like fruit quite ripe and waiting to be cooked with the rind from the meat in this case, it becomes a liquid cream. A little alcohol. Smell and taste is very complex.




ประชากรบางส่วน
-ในภาคใต้ของประเทศไทยชอบทุเรียนที่ยังห่ามเนื้อสดกรอบและมีรสที่จืดนุ่ม 
-ในภาคเหนือของประเทศไทยชอบเนื้อนิ่มและมีกลิ่นแรง 
-ในประเทศมาเลเซียและสิงคโปร์ชอบทุเรียนที่ค่อนข้างจะสุกงอมและอาจจะถึงกับให้รอให้สุกมากขึ้นหลังจากเปลือกทุเรียนแตกแล้ว ในกรณีนี้ เนื้อจะกลายเป็นเหลวกลายเป็นครีม มีแอลกอฮอล์เล็กน้อย  กลิ่นและรสชาตินั้นเป็นเรื่องที่ซับซ้อนมาก


Consumer preferences for different ripeness of the durian. It's hard to tell a good selection of  durian . The ripe  durian  falling from trees in two to four days. But after five to six days to ripen and flavor too harsh. General instructions for consumers to choose durian  on the market. The  durian  stalk is dry by the age of it. to tell the freshness of the durian. There are reports of corruption, the vendor with paint or wrap the stems off. The most common one is to shake the  durian  and hear the seeds inside the ripe  durian , which indicates that very little muscle atrophy. 



















ความชอบของผู้บริโภคที่แตกต่างกันในความสุกของทุเรียน ทำให้ยากที่จะบอกถึงการเลือกทุเรียนที่ดีได้ ทุเรียนที่ตกลงมาจากต้นจะสุกงอมในสองถึงสี่วัน แต่หลังจากห้าถึงหกวันจะสุกมากเกินไปและมีรสปร่า คำแนะนำทั่วไปสำหรับผู้บริโภคทุเรียนในการเลือกผลไม้นี้ในตลาด คือให้พิจารณาก้านทุเรียนที่แห้งตามอายุของมัน มีขนาดใหญ่ ก้านที่แข็งบอกถึงความสดของทุเรียน มีรายงานถึงการคดโกงของผู้ขายด้วยการห่อ ทาสี หรือนำก้านออกไป คำแนะนำที่พบบ่อย ๆ อีกอย่าง คือเขย่าทุเรียนและฟังเสียงเมล็ดที่เคลื่อนไหวอยู่ภายในซึ่งแสดงถึงว่าทุเรียนสุกมากเพราะเนื้อฝ่อลงเล็กน้อย

 Connector of the rod is more rigid and darker colors. I feel rough when rubbed hands. When the connector of the swing, the better. I feel better and more flexible connector. The swelling in the connector of the connector.




สังเกตก้านผล ก้านผลจะแข็งและมีสีเข้มขึ้น เมื่อลูบจะรู้สึกสากมือ เมื่อจับก้านผลแล้วแกว่งผลทุเรียน จะรู้สึกว่าก้านผลทุเรียนยืดหยุ่นมากขึ้น ก้านผลบริเวณปากปลิงจะบวมโต เห็นรอยต่อชัดเจน


Boundaries are clear. The barbed end of the dry, dark brown spines. Brittle and easily broken, so when viewed from the top of the horn is dark. horn grooves are wider at the barbed ends of horn, squeeze together will be as flexible.




สังเกตหนาม ปลายหนามแห้ง มีสีน้ำตาลเข้ม เปราะและหักง่าย ดังนั้น เมื่อมองจากด้านบนของผลจะเห็นหนามเป็นสีเข้ม หนามมีลักษณะกว้างออก ร่องหนามห่าง เวลาบีบปลายหนามเข้าหากันจะรู้สึกว่ายืดหยุ่น


 The fissure between the lobes. The durian fruit is to be noticed cracks on the lobe as well. Except for some species that were not apparent, such as connector long. 






















สังเกตรอยแยกระหว่างพู ผลทุเรียนที่แก่จัดจะสังเกตเห็นรอยแยกบนพูได้อย่างชัดเจน ยกเว้นบางพันธุ์ที่ปรากฏไม่เด่นชัด เช่น พันธุ์ก้านยาว


The taste of durian to the leech. When the polarity of the leeches out. The water is not viscous like soft durian. When the tongue touches will taste sweet. 




การชิมปลิง ผลทุเรียนที่แก่จัด เมื่อตัดขั้วผลหรือปลิงออก จะพบน้ำใสซึ่งไม่ข้นเหนียวเหมือนในทุเรียนอ่อน และเมื่อใช้ลิ้นแตะชิมดูจะมีรสหวาน


 Tapping the tree bark or thorns. Tap on the shell. The durian fruit, which is loud and loose, because there is a gap between the shell and the meat in a heavy or light varies depending on the species and age of the durian.



การเคาะเปลือกหรือกรีดหนาม เมื่อเคาะเปลือก ผลทุเรียนที่แก่จัดจะมีเสียงดังหลวม ๆ เนื่องจากมีช่องว่างระหว่างเปลือกและ เนื้อภายในผล เสียงหนักหรือเบาแตกต่าง กันไป ขึ้นอยู่กับพันธุ์และอายุของต้นทุเรียน


 To let the fruit fall. Each flower is a durian tree is not the same. And the difference is less than 10 days, so when the  durian  begins to ripen in early fall and it is alarming that The durian is left on the old version can be harvested. 



การปล่อยให้ทุเรียนร่วง ปกติดอกทุเรียนแต่ละรุ่นในแต่ละต้นจะบานไม่พร้อมกัน และมีช่วงต่างกันไม่เกิน 10 วัน ดังนั้น เมื่อมีผลทุเรียนในต้นเริ่มแก่ สุก และร่วง ก็เป็นสัญญาณเตือนว่า ผลทุเรียนที่เหลือในรุ่นนั้นแก่แล้วสามารถเก็บเกี่ยวได้




The age of the age by counting the number of days after flowering species such as gibbons, take 100 to 105 days of age or as of the date of effect will vary slightly each year. And in each district. Depending on weather conditions, such as the annual average temperature is quite high. The result is better than the average temperature is lower than





การนับอายุ โดยนับอายุผลเป็นจำนวนวันหลังดอกบาน เช่น พันธุ์ชะนี ใช้เวลา 100 - 105 วัน เป็นต้น การนับวันหรืออายุของผลจะแตกต่างกันเล็กน้อยในแต่ละปี และในแต่ละท้องถิ่น ขึ้นอยู่กับสภาพภูมิอากาศ เช่น ถ้าปีใดมีอุณหภูมิเฉลี่ยค่อนข้างสูง ผลทุเรียนจะแก่เร็วกว่าปีที่มีอุณหภูมิเฉลี่ยต่ำกว่า

The sheep durian.
- Use a sharp knife around the bottom of the fruit in the middle lobe.
- Tapping into the lobe adjacent to the break up.
The fruit flesh is golden brown.




การแกะทุเรียนสุก

-ใช้มีดปลายแหลมกดตรงกลางพูบริเวณก้นทุเรียน

-กรีดลงไปแล้วทำพูที่ติดกันงัดขึ้น

จะได้เห็นเนื้อทุเรียนสีเหลืองสวย


The fruit is not ripe for cooking lamb.
- Cut out the middle of the fruit.
- Use a knife to peel off the petals one by one.


การแกะทุเรียนที่ไม่สุกเพื่อทำอาหาร

-ผ่าทุเรียนออกตรงกลางลูก

-ใช้มีดปอกเปลือกออกทีละพู




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น